WERKWIJZE HUWELIJK

Huwelijksfotografie is geen opeenstapeling van individuele foto's. Nee, het is een verhaal van twee mensen en daarom benader ik ieder huwelijk weer met een andere visie, klaar om alle belangrijke momenten en emoties zo openhartig mogelijk te fotograferen zodat we tot iets unieks kunnen komen. Daarom besteed ik telkens weer de grootste zorg aan elk koppel, elk huwelijk, zodat we er samen een uniek verhaal kunnen van maken waarop jullie totaal verliefd worden.

Ik hou er het liefst een open, creatieve en moderne stijl op na.

Open want ik probeer met natuurlijke huwelijksfotografie alle belangrijke momenten vast te leggen terwijl ze zich ontvouwen, zodat je alles nadien nog eens kan herbeleven, ook de gemiste momenten.
Creatief want ik wil jouw verhaal vertellen, met unieke foto's waarbij je kan wegdromen en die iets magisch hebben.
Modern want je foto's moeten er binnen 10 jaar nog even goed uitzien als vandaag zodat ze zelfs voor het nageslacht de moeite waard zijn om te bekijken.

Sorry, maar ik kan het niet helpen om op die dag de gehele tijd met een brede glimlach rond te lopen want huwelijken zijn gewoon één en al fun. Daarom ben ik er bij van begin tot einde. Traditioneel zitten we aan een 10-tal uren maar ik beperk me niet tot dat, gewoon om te vermijden dat jullie ook maar iets zouden missen.

Ik ben de gehele dag beschikbaar om toch maar al die mooie momenten te kunnen vastleggen. Gemiddeld 14 uur en soms tot 16 uur per dag is geen uitzondering. Ik hou van huwelijksfotografie, dus waarom zou ik weg gaan?

Het resultaat: een uniek verhaal dat je voor de rest van je leven bij blijft.

Datums zijn echter snel geboekt dus zeg gerust hier eens hallo en vertel me over jullie huwelijk. Ik zou vereerd zijn deel te mogen uitmaken van jullie huwelijk.

Werkwijze in detail

Maar hoe gaat één en ander bij huwelijksfotografie nu in zijn werk?

- Kennismakingsgesprek
Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is het ideale moment om het ijs te breken en met mekaar kennis te maken. Zo weten we beiden wat we voor mekaar kunnen betekenen en vooral of het klikt. Hoe meer jullie je op je gemak voelen bij mij hoe spontaner en leuker de huwelijksfoto’s zullen zijn. We bespreken mijn persoonlijke stijl, locaties, budget, afwerking (ik heb ook een aantal voorbeelden mee van mooie huwelijksalbums) en vervolgens doe ik jullie een voorstel. Eens we enthousiast zijn over mekaar, zetten we de gemaakte afspraken op papier en na betaling van het voorschot zet ik jullie dag vast in mijn agenda.

- Loveshoot
Om je meer op je gemak en ontspannen te voelen in de aanwezigheid van een camera kan het prettig zijn om voorafgaand aan jullie huwelijksfotografie een soort van test-fotoshoot (pre-wedding shoot, loveshoot) van ongeveer 1,5 uur te doen. Dat kan op de locatie zijn van jullie huwelijksdag zelf of éénder welke andere locatie zodat je deze alvast eens kan aftasten. Uiteraard mag je gewoon ‘casual’ gekleed zijn. Je kan de foto’s eventueel ook gebruiken voor jullie huwelijksuitnodigingen. De beste foto’s stuur ik via een transferlink in een email door. Je kan deze loveshoot als optie bij jullie huwelijksfotografie bestellen.

- De huwelijksdag
Yes! Eindelijk! Oef! Fantastisch! De grote dag is aangebroken.
Na de laatste definitieve planning 1 à 2 weken van tevoren te hebben doorgestuurd mag je mij op het afgesproken uur en tijdstip verwachten met mijn digitale camera’s en lenzen. Dit is jullie dag en ik ben dan ook die gehele dag tot jullie beschikking. Ook voor de huwelijksfoto’s op de gekozen locatie hanteer ik een reportagestijl zodat ik zo onopvallend mogelijk meer spontane foto’s kan maken. Heb je me toch liever wat langer aan jullie zijde dan eerst gepland dan is dit geen probleem. Ik ben flexibel en maak graag extra tijd vrij voor jullie heugelijke dag.

- Day After-shoot/TTD-shoot
Toch te weinig tijd op de dag zelf? Locatie van de huwelijksreportage te veraf? Was het slecht weer op de dag zelf? Zin in een speciaal TTD (trash-the-dress) avontuur? Liever een fotoreportage met ondergaande zon? Dan is een huwelijksfotoshoot op een andere dag na het huwelijk perfect mogelijk. 

- Aflevering foto’s
Ongelooflijk! De dag is voorbij gevlogen, maar geen paniek want ik heb alle momenten mooi vereeuwigd.
Ik maak een selectie en kijk alle foto’s na voor bewerking (belichting, contrast, scherpte, kleur, zwart/wit …) en lever jullie na een paar dagen alvast enkele ‘teasers’ via email. Alle foto’s mogen jullie na een 4-tal weken verwachten op een usb stick in een mooi romantisch doosje en op een persoonlijke website die je dan kan delen met vrienden en familie via social media. Je kan ook aan je gasten de link van de website doorgeven zodat ze zelf hun foto’s kunnen bekijken en nabestelling doen. We spenderen heel veel aandacht aan jullie huwelijksfoto’s en die komen pas echt tot hun recht in een mooi, degelijk en professioneel album. En nu maar genieten en met nostalgie terugdenken aan jullie mooie, romantische huwelijksdag.